mun.Chişinău, str. Alba Iulia, 21   harta

  • Ru
  • Ro

(+373) 22 944 944 (+373) 69 944 944
  Blvd. Traian 7/1, Chisinau

Panoulgastric? Dacă vă place să înghițiți sonda, nu citiți

Eventual Dvs. sunteți un om fericit, sănătos 100%. Și nu ați efectuat niciodată procedura de gastroscopie.Și nici nu știți măcar ce reprezintă. Atunci, vă va fi greu să înțelegeți cât de confortabil este să obțineți diagnosticul propriului stomac fără a înghiți sonda. Am obținut o informație detaliată privind noua metodologie de investigare a stomacului, “Panoul gastric”,  de la medicul – terapeut al Eurolab, Svetlana Suetnova.

IMG_7507

Ce este viața noastră? Alimentele!

În lumea contemporană, cu modul de viață și alimentare modern, probabil, nu există vre un om care să nu acuze senzație de arsură,eructație și dureri în abdomen. Aceste simptoame însoțesc și tulburările banale în funcționarea stomacului, dar și  maladiile serioase –  gastrita, ulcerul și chiar cancerul. Ce să facem în acest caz? Odinioară, exista un singur răspuns – gastroscopia! Fiți de acord, o singură pomenire de gastroscopie multora le taie orice poftă de a vizita medicul. Și deși această investigație este cu adevărat valoroasă, la fiecare al doilea pacient care a fost supus procedurii neplăcute medicul nu depistează nimic.

Care erau carențele gastroscopiei?

Bineînțeles, această metodă are carențe. Începând cu faptul că o parte dintre pacienți, pur și simplu, nu poate înfrunta reflexul vomitiv, încheind cu faptul că există șansa de introducere a unei infecții, dacă sonda nu a fost sterilizată în modul corespunzător.

Există alternativă? Da!

Azi, avem posibilitatea să le oferim pacienților noștri realizarea de ultimă oră a medicinei de laborator – Panoul gastric.

Ce reprezintă “Panoul gastric”?

Este o investigație unică care face posibilă stabilirea stării și a funcției întregii mucoase gastrice după analiza sângelui. Altfel vorbind, dacă gastroscopia ne permite “să vedem” stomacul, atunci “Panoul gastric” ne permite să-i evaluăm funcționarea. Și pentru aceasta nu este deloc nevoie să înghițim sonda, este suficient să efectuăm de două ori, la un interval de 20 de minute, analiza sângelui din vână.

Ce se poate afla cu ajutorul”Panoului  gastric”?

Noi putem afla aciditatea stomacului, prezența de Helicobacter Pylori, existența atrofiei mucoasei gastriceși, principalul, – gradul riscului de apariție aulcerului sau a cancerului gastric.

eurolab061112_2

Pentru cei neinițiați. Gastrita sau ulcerul sunt niște termeni cunoscuți. Dar ce este HelicobacterPylori?

Dacă e să spun în două cuvinte, Helicobacter Pylorieste o bacterie care provoacă gastrită, ulcer, iar într-o serie de cazuri- și cancerul gastric. Înregimul “de fond” aceasta este prezentă la multe persoane, dar imunitatea îi frânează agresiunea. “Panoul gastric”ajută la stabilirea faptului dacă Dvs. aveți Helicobacter Pylori, dacă aceasta “doarme”sau s-a înviorat excesiv.

Care sunt avantajele”Panoului gastric”?

Sensibilitatea foarte mare și veridicitatea permite depistarea maladiilor gastrice la stadiul la care nu există nici un fel de simptoame. În plus, metoda este neinvazivăși fără pericolul de introducere a infecțiilor precum HIV, hepatita și chiar aceeași HelicobacterPylori.

O asemenea investigație este o alternativă deplină pentru gastroscopie sau doar un supliment la aceasta?

Potrivit experienței existente de activitate cu”Panoul gastric”,  în 5  cazuri din 6 această investigație este suficientă. Dar, incontestabil, există situații în care examenul pacientului trebuie suplimentat cu gastroscopie.

La care maladii sau simptoame ar fi cazul să apelăm la această investigație?

Dacă vă apar periodic dureri și senzație de greutate după mese în domeniul stomacului, senzație de arsură, grețuri, eructație, dacă Dvs. fumați, constatați simptoame de depresie, dacă anterior ați fost diagnosticat cu anemie, dispepsie, gastrită sau ulcer, dacă în familie există cazuri de îmbolnăvire de ulcer sau cancer gastric, dacă aveți peste 45 de ani, de asemenea, dacă există contraindicații pentru efectuarea gastroscopiei.

Cum se efectuează investigația?

Foarte simplu. Cu o săptămână înaintea investigației se sistează administrarea medicamentelor care ifluențează secreția gastrică.  Pe parcursul a cel puțin 12 ore înaintea prelevării analizei, trebuie să vă abțineți de la consumul de alimente, alcool  și fumat.    Investigația se efectuează pe nemîncate. Vi se ia analiza de sânge din vână. Apoi consumați o băutură proteică, pentru că esența investigației se bazează pe compararea rezultatelor analizei sângelui  înaintea începutului funcționării active a stomacului și după aceasta. După 20 de minute de la consumul băuturii, vi se ia repetat analiza de sânge și sunteți liber. Peste 3-4 zile, rezultatele investigației Dvs. vor fi gata.

eurolab061112_3

Și investigarea copiilor?

Bineînțeles, cu atât mai mult cu cât copiilor le este cel mai greu să se hotărască să înghită sonda.

Eurolab este singurul loc din Moldova în care se poate efectua analiza sau există și altele?

În Moldova, această tehnologie se aplică doar la Eurolab. Utilajul pentru analiză este foarte costisitor și complet automatizat, fapt care elimină cu desăvârșire factorul uman. Costul procedurii corespunde cu calitatea și caracterul informativ de excepție al acesteia – 1638lei.

Ultima întrebare. Ce să facem dacă s-au depistat abateri în “Panoul gastric”?

Răspunsul este evident – să vă adresați medicului.

Vă puteți programa personal și pe cei apropiați pentru o consultație, apelând numerele de telefon ale serviciului informații al Eurolab:

022 944 944

069 944 944

022 944 945

Chișinău, bd. Traian, 7/1

O viață mai bună, o Viața mai lungă!

Facebook