mun.Chişinău, str. Alba Iulia, 21   harta

  • Ru
  • Ro

(+373) 22 944 944 (+373) 69 944 944
  Blvd. Traian 7/1, Chisinau

“Ginecologie din oficiu” la Eurolab: rezolvarea confortabilă a problemelor feminine

Firește, femeile știu cât de important este să aibă grijă de ele și de sănătatea lor. Pe de altă parte, vizita la ginecolog, cu siguranță, nu face parte din cercul de ocupații plăcute. Ce așteaptă o femeie de la vizita la medic, dacă aceasta este, totuși, necesară? Confort, siguranță și operativitate, și principalul, ca toate acestea să poată fi obținute într-un singur cabinet. Tocmai aceasta și esteGinecologia din oficiu. Medicul – ginecolog al Eurolab, Svetlana Tripac, ne-a povestit amănunțit despre abordarea nouă.

ofisnaia-ghinekologhia

Ce reprezintă Ginecologia din oficiu?

În esență, este o abordare la care diagnosticul și tratamentul celor mai diverse probleme ginecologice se realizează, în primul rând, într-un cabinet confortabil și dotat, iar în al doilea rând, prin mai multe vizite la medic.

Care sunt avantajele acestei abordări?

În primul rând, toată informația medicală despre pacientă, inclusiv rezultalele analizelor acesteia sau ale imaginilor USG se documentează minuțios și în modul cuvenit în Fișa medicală electronică (FME). Accesul la FME personală este posibil ulterior de la computerul personal sau dispozitivul mobil prin intermediul unui canal absolut sigur.

În al doilea rând, pentru a asigura “transparența” în relațiile dintre medic și pacientă, efectuăm examenul utilizând  un colposcop digital modern, imaginile obținute de pe acesta de asemenea devin parte din FME. Dacă pacienta dorește să urmărească personal procesul exmenului curent pe ecranul monitorului, noi salutăm acest lucru. În continuare, starea curentă a femeii poate fi mereu evaluată obiectiv prin compararea imaginilor obținute cu cele precedente.

eurolab171212_2m

În al treilea rând, dacă există maladii răspândite precum eroziunea  colului uterin, polipi, sau dacă trebuie recoltat material pentru investigația histologică, noi aplicăm o metodă unică pentru Moldova – chirurgia cu radiounde.

Vă rugăm să ne povestiți mai detaliat despre această tehnologie nouă.

Aceasta este o tehnologie de acțiune fizică asupra țesutului care reacționează la aceasta prin emanarea de căldură, sub influența căreia celulele se deplasează în părți. Astfel, țesutul nu se taie, ci parcă se împrăștie cu sudare concomitentă, astfel se exclude complet hemoragia, arsura electrică, nu se formează cicatrici și defecte cosmetologice, iar procedura propriu zisă este absolut nedureroasă. Și principalul, după tratarea patologiei colului uterin nu are loc îngustarea canalului cervical.

eurolab171212_4m

În majoritatea cazurilor, de regulă, o ședință de chirurgie cu radiounde este suficientă pentru rezolvarea problemei ginecologice. Această metodă este preferabilă, mai ales, pentru femeile care planifică copii.

Cu ce fel de probleme feminine vă confruntați cel mai des în practica Dvs.?

Firește, acestea sunt maladiile inflamatoare de tot felul, sterilitatea, tulburarea ciclului menstrual, miomul uterin și endometrioza, polipii etc. Țin să subliniez că inflamația și infecțiile au un rol cheie în apariția și evoluția acestor maladii. Apropo, despre infecții. Multe femei au suferit în viața lor de vaginoză bacteriană, probabil, cea mai răspândită maladie ginecologică. În același timp, nici unul dintre laboratoarele care există în Moldova până acum nu este în stare să-i ofere medicului o informație exactă privind componența microbiană completă a ecosistemului vaginului.  Circulă legende despre carențele însămânțărilor bacteriene. Femeile umblă prin laboratoare, căutând adevărul, dar nu îl găsesc.

Ce oferă Eurolab ?

Noi oferim o metodă de diagnostic unică, care ne permite să-i furnizăm medicului o informație completă privind 25 de feluri de microorganisme, despre numărul acestora și ce fel de microorganisme anume sunt. Fiți de acord, este un diagnostic gata. Și asta în două vizite. Dar cât de prezentabil este rezultatul final!

eurolab171212_3m

Care probleme, în viziunea Dvs., ar putea fi evitate în caz de examene regulate și cât de frecvent acestea trebuie efectuate?

Foarte multe maladii feminine puteau fi prevenite doar datorită vizitelor regulate la ginecolog și îndeplinirii tuturor testelor necesare, cel puțin, o dată în an. Cu regret, deseori depistăm maladii precanceroase și canceroase, și una dintre metodele cele mai eficiente de combatere a acestora este diagnosticul timpuriu. Apropo, colul uterin este cel mai mult expus maladiilor oncologice. Anume pentru acest motiv pentru femei este necesar vital să efectueze, cel puțin, 1 dată în 2 ani colposcopia și investigațiile citologice, dar și să facă analiza la virusul papilomei umane. Cazurile de cancer uterin sau ovarian sunt mai greu de depistat, de aceea dacă apar simptoame periculoase, hemoragii în afara menstruațiilor sau tulburări de ciclu adresați-vă neapărat medicului.

Ce le-ați recomanda viitoarelor mame?

În primul rând, trebuie excluse cauzele capabile să afecteze conceperea și evoluția sarcinii. Posibilitățile laboratoarelor Eurolab permit depistarea acestor probleme la termene mici și tratarea eficientă a acestora.

Una dintre problemele serioase este nașterea unor copii cu diferite patologii. La Eurolab se efectuează analize genetice? Și acestea sunt în măsură să depisteze la timp problema posibilă?

Laboratorul de medicină moleculară al Eurolab după proiect, dotare și posibilități nu cedează în fața multor cele mai bune laboratoare din străinătate. În Moldova asemenea laboratoare nu au existat niciodată. Din ianuarie, 2013, începem să efectuăm destul de multe investigații genetice care au ca scop depistarea cauzelor de întrerupere a sarcinii, a riscului de apariție a maladiilor ereditare la viitorul copil, prognozarea dezvoltării toxicozei până la survenirea sarcinii și multe altele. Toate depind de sarcinile trasate.

Vă puteți programa personal și pe cei apropiați pentru consultație la medicul – ginecolog, apelând numerele de telefon ale serviciului informații al Eurolab:

022 944 944

069 944 944

022 944 945

Chișinău, bd. Traian, 7/1

O viață mai bună, o Viața mai lungă!

Facebook